Ezzel a cikkel megkönnyítem az életed. Hogyan kezeld az ellenállást 3 lépésben?

Ha azt mondom, hogy ellenállás, akkor mi jut róla eszedbe??

Nekem rengeteg dolog. Takarítás, idegen szavak tanulása, elmenni futni, egészségesebben étkezni, kiolvasni végre a könyvet, amit még 2019-ben kezdtem el :DD Természetesen azóta már több könyvet kiolvastam, csak mindig vannak az elhanyagolt könyvek. Vagy akár felhívni egy rokont, akivel már régóta nem beszéltem, bevásárolni, válaszolni egy emailre, mosni…. Feldolgozni egy sérülést, amit tudom, hogy fel kéne, de egyszerűbb a szőnyeg alá seperni.. A lista végtelen.

Neked hogy néz ki az ellenállás listád, mikkel kapcsolatban vagy ellenállásban? 

Van olyan kliensem, nem is egy, aki a lelkesedés és öröm érzésével van ellenállásban. Van, aki a megbocsátással van ellenállásban. Az ellenállás sokféle dologra kiterjedhet, rengeteg módon jelentkezhet.

Most lelövöm neked a poént, hogyan kell kezelni az ellenállást.

Miután rajtakapod magad, hogy ellenállásban vagy valamivel kapcsolatban, akkor mit szoktál tenni?

Ilyenkor a legtöbben megpróbálják legyőzni az ellenállást és megpróbálják felvenni vele a harcot. Vagy sajnáltatjuk magunkat vagy pedig már rájöttünk, hogy nem túl előrevivő az önsajnálat, ezért szidjuk magunkat, hogy miért vagyunk ellenállásban.

Nos. Megkönnyítem az életed azzal, ha elmondom ezt a hihetetlen egyszerű képletet, hogy hogyan kezeld az ellenállást.

Egyszerűen fogadd el, hogy ott van. Hagy legyen ott! Fogadd el, hogy ott van veled, mint mondjuk egy harmadik végtagod és engedd meg hogy ott legyen veled, ne siránkozz, hogy ott van és ne harcolj vele, ne akard kiirtani, megölni, legyőzni. Csak egyszerűen engedd meg, hogy ott legyen.

Ha legközelebb valamivel szemben ellenállást érzel, nincs kedved hozzá vagy fájdalmasnak érzed, akkor próbáld ki ezt!!!!

Íme a 3 lépés:

1. Vedd észre, hogy ellenállásban vagy!

2. Mondd azt magadnak, hogy ez teljesen normális. Hiszen ki szeret rossz érzéseket felszínre hozni vagy ki szeret valamit nagy nehezen megcsinálni, amit régóta halogat? Tehát vedd észre, hogy ez teljesen normális, hogy most ezzel kapcsolatban rossz érzésed van.

3. Kezdj bele abba a feladatba az ellenállással.

Elárulok egy titkot:

Ahogy elfogadtad, hogy ott van, és nem harcolsz vele, máris csökken az ereje. De ez titok, majd úgy is megtapasztalod. 🤗

A problémákról és a problémakezelésről mutatok neked itt egy remek cikket, amit érdemes elolvasnod. Szuperül kapcsolódik az ellenállás témaköréhez: Minden problémád emel Téged. Ha hagyod.

Gyere a Csoda Akadémia Programomra! Ez egy 90 napos mély belső munkán végigvezető coaching program, melyben oldjuk a blokkjaidat, növeljük a frekvenciaszintedet és közelebb kerülsz a belső hatalmas energiádhoz. Itt megtanulhatod kezelni az ellenállásaidat is!

Sok szeretettel ❤️

Dorka

Pekáry Dorottya

a Csoda Akadémia alapítója

transzformációs life coach

párkapcsolati coach

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük