És egyben hogyan vonzz be egészséges kapcsolatokat?

Ahhoz, hogy képesek legyünk egy egészséges párkapcsolatot megteremteni, fontos az, hogy általánosságban egészséges emberi kapcsolatokat is magunkhoz vonzzunk.

Hiszen a párkapcsolatod is egy emberi kapcsolat. Tehát a férfit is úgy vonzod be és a férfivel is olyan a kapcsolatod, mint a többi emberrel az életedben. Ahhoz, hogy meggyógyítsd a párkapcsolati mintádat, és képes légy egy egészségesen funkcionáló párkapcsolatban királynő lenni, ahhoz a többi emberi kapcsolatodnak is működőképesnek kell lennie.

Tehát, nézzük meg, hogy tudsz egészséges kapcsolatokat kialakítani?

Először is kérdezd meg magadtól, hogy van-e hely az életedben új kapcsolatoknak?

Készíts egy leltárt a jelenlegi kapcsolataidról!

Kik azok az emberek az életedben, akik mellett feltöltődsz, akiktől tanulni tudsz, akik inspirálnak? És kik azok, akik visszahúznak, elrontják a kedvedet, vagy amikor velük vagy, előjön a kisebbségi komplexusod?

Selejtezz úgy, mint ahogy a ruhatáradat szoktad. Selejtezd ki azokat a kapcsolataidat, amelyek már nem szolgálnak!

Így lesz hely az életedben minőségi kapcsolatokra!

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy te lelkileg egészséges vagy-e? Érdemes vagy-e minőségi kapcsolatokra?

Amíg tele vagy belső drámákkal, addig ezek a belső konfliktusok a kapcsolataidra is kivetülnek és valódi drámákat, konfliktusokat eredményeznek.

Ebben úgy tudsz fejlődni, hogy minden egyes konfliktusnál megkeresed az ok-okozati összefüggést. Próbáld megtalálni a választ arra, hogy mely árnyéktulajdonságod miatt alakult ki a konfliktus.

Persze, az is lehet, hogy a másik hibája volt az egész, de attól te nem fogsz fejlődni, ha egyszerűen belenyugszol, hogy a másik volt a figyelmetlen, túlérzékeny, tapló, kritikus, akármi. Attól fogsz csakis fejlődni, ha felelősséget vállalsz minden egyes kis drámáért az életedben, és megkeresed az okát, hogy miért alakult ki és, hogy mire tanít téged, hogyan emel téged.

Nem azzal van a probléma, ha drámáink vannak. Azzal van a probléma, ha nem tanulunk belőlük. Emeld fel az önmagad iránti igényességedet és várj el magadtól egy sokkal magasabb szintet!

Éld meg a lelki mélységet (jó értelemben), teremts intimitást minden kapcsolatodban!

Alakíts ki lelki, baráti kapcsolatokat, ahol kimutatod az érzéseidet, igazán őszinte vagy, megnyílsz, felvállalod a gyengeségeidet, azokat meg is mutatod, szeretsz, de meghúzod a határaidat.

Tehát alakíts ki mély baráti kapcsolatokat! Mindannyian éhezünk a mély lelki kapcsolatokra. Az elidegenedés és felszínes kapcsolatok helyett érezd a kapcsolat valódiságát! Kérdezd meg magadtól, hogy melyik baráti kapcsolatod elégíti ki a lelkedet.

Hogyan tudná egy bizonyos kapcsolat még jobban kielégíteni a kis lelkedet? Keress olyan kapcsolatokat, amelyek kielégítik a kis lelkecskédet! Ne félj kötődni, ne félj kapcsolódni!! Egyszer élünk és ezért élünk!!! Hogy érezzünk, szeressünk, kapcsolódjunk!!!!!!

Ha felépítesz magadnak egy ilyen lelki kapcsolatokra épülő szociális hálót, akkor meglátod, a lelkedet kielégítő párkapcsolat is megjelenik!!! Így tudsz helyet csinálni egy minőségi párkapcsolatnak! Így tudsz érdemben felnőni egy minőségi párkapcsolathoz!

Pontosan ezzel a céllal alkottam meg a Csoda Akadémia 12 hetes transzformációs coaching programomat. Hogy képes legyél intimitásra, képes legyél kapcsolódni, képes legyél olyan párkapcsolatra és olyan stabil, harmonikus emberi kapcsolatokra, amelyekre nagyon régóta vágysz.

Ahhoz, hogy egészséges emberi kapcsolatokra tehess szert, szükséged van arra, hogy magaddal is egészséges kapcsolatban legyél. Ha saját magaddal rendben vagy, akkor készen állsz a másokkal való kapcsolódásra is. De hogyan érd el azt, hogy jól legyél magaddal? Egy nagyon helytálló megközelítés, hogy A szokásokkal való kapcsolat olyan, mint a párkapcsolat. Ha a szokásaidat átalakítod önazonos és tartható szokásokká, valamint elengeded az elvárásaidat magad felé, azzal egy lépéssel közelebb kerülsz magadhoz: ezáltal a másokkal való kapcsolataidhoz is!

Sok szeretettel ❤️

Dorka

Pekáry Dorottya

a Csoda Akadémia alapítója

transzformációs life coach

párkapcsolati coach

szexuálterapeuta

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük