Milyen érzés tölt el, amikor azt hallod, hogy építs be új szokásokat? Ellenállás?

Most mindent feltárunk a szokásokról, de nem úgy, ahogy azt mostanában mindenhonnan hallod.

Én régen befeszültem, amikor ezt a témát meghallottam, mert teljesítményként éltem meg az új szokások bevezetését. Amikor 1 hét után feladtam valamit, akkor rosszabbul éreztem magam, mintha el se kezdtem volna.

Ez a cikk nem arról szól, hogy szentesítjük a szokásokat és, hogy kampányolok a szokások mellett és próbállak meggyőzni, hogy szokások szerint élj. Azt már más biztos megtette, már biztos te is hallottad ezt sokszor.

Régen borzasztóan viszonyultam a szokásokhoz. Mindig rengeteg dolgot elhatároztam, aztán belegebedtem, hogy teljesítsem őket, aztán amikor nem tudtam magam tartani a szokásomhoz, utáltam magam.

Mára megtanultam, hogy a szokások vannak értem és nem én vagyok a szokásokért.

Ismerős neked az, amikor elhatározod, hogy heti 2x sportolni fogsz, aztán már hétvége van, és konstatálod, hogy egyszer sem voltál sportolni, és akkor jön az önpusztítás?? Bünteted magad, mintha a szigorú szülője lennél egy rossz gyereknek….

Ez ismerős???

Akkor már az is jobb lett volna, ha egyáltalán nem határozod el.

Ha nagy a szabadságvágyad, akkor legyél laza a szokásokban. Az elhatározás nem biztos, hogy mindig a legjobb egy olyan léleknek, akinek nagy a szabadságvágya. Pl. fogyásnál.

Én ma már úgy élek szokások szerint, hogy természetesen felveszem őket, és amely szokások rajtam ragadnak maguktól, azokat megtartom, de nincsenek olyan szokásaim, amelyek extra kihívást okoznak, mert az csak egy tortúra lenne, és a végén nem adnak annyit.

Ma már én is egyre több jó szokás szerint élek, amelyek segítik a frekvenciaszintem emelkedését, a személyiségfejlődésemet és intelligenciámat.

Az egyfajta fejlődés, hogyha a szokásokkal való kapcsolatunkat rendezni tudjuk. Valahogy úgy, mint ahogy a szüleinkkel való kapcsolatot rendezzük, a pénzzel való kapcsolatot rendezzük, a párkapcsolatot rendezzük. Én így látom a szokásokkal való kapcsolatot is.

Mert, ha nem gyógyítjuk be a kapcsolatunkat a szokásokkal, akkor azok többet ártanak, mint használnak.

Tudom, hogy ebben a csoportban sok olyan nő van, aki teljesítménycentrikus… Tudom, mert én is az vagyok és hasonló hasonlót vonz, tehát nem véletlenül gyűltünk itt össze.

Nem mindenki tart ott, hogy készen legyen szokások szerint élni! Kár, hogy ezt sok szakmabeli nem veszi figyelembe.

Én azt mondom, pont annak van ereje, ha megpróbálod elengedni magad, lecsendesedni, pihenni, sokat pihenni. És ebben a pihenésben, ebben a szabadságban megérkeznek majd olyan kis apró tevékenységek, amelyeket elkezdesz ismételgetni, mert jó érzéssel töltöttek el, és lassan rájuk szoksz, aztán 1 év múlva visszatekintesz és lám-lám észreveszed, hogy van egy új szokásod!!!

Tehát ne erőszakold meg magadat jó szokásokkal. Inkább pihenj, lazítsd, adj magadnak teret és szabadságot, és engedd, hogy rádragadjanak tevékenységek, amelyek ha jó érzéssel töltenek el, akkor rendszeressé válnak.

Szerintem a szokásokkal való kapcsolat olyan, mint egy párkapcsolat.

Nézd meg, milyenek az emberi kapcsolataid, és nézd meg, milyen a szokásaiddal való kapcsolat.

Ugyanúgy rá tudunk görcsölni a szokásainkra, mint egy párkapcsolatra. Ugyanúgy dühösek tudunk lenni a szokásra, mint egy másik emberre. Ugyanúgy csalódást tudnak okozni a szokások, mint más emberek. Ugyanúgy elvárunk rengeteget a szokásoktól… Elmész 3x edzeni és azt várod, hogy attól lemenjen az úszógumi, és nem megy le… Nahhh akkor mit érzel???

Tehát pont akkora drámákat ki tudunk alakítani a szokásainkkal, mint más emberekkel.

Ha már úgy érzed, hogy nincsenek felesleges drámák az életedben, ha már teljesen kiegyensúlyozott és stabil vagy, akkor már készen vagy arra, hogy megfogadd a coach-ok tanácsát és beépíts új szokásokat. De akkor is nagyon óvatosan, fontos, hogy ezek a szívedből érkezzenek, és tesztelgesd őket, hogy melyik milyen érzés. Randizz velük párat, mielőtt elkötelezed magad mellettük.

Pontosan ezért alkottam meg a Transzformáld át Önmagad és ezáltal a Párkapcsolatodat is! élő online programot, hogy megismerd magad, elengedd magad abból, amiben vagy, és az új állapotodban az ellazulásban igazán teret tudj engedni az új önmagadnak. Hogy fel tudd emelni magad, de nem erőfeszítéssel, hanem örömmel, és lazaságban.

Ideje pihentetned a lelked, annyit agyaltál már és rágódtál, hogy arra van szüksége a lelkednek, hogy megpihenjen. Hogy ellazuljon. És, hogy ebben a pihenő állapotban be tudja engedni az újat. Amit most még ésszel el sem tudsz képzelni. Mert a legcsodálatosabb dolgok olyanok, amik nem gondolkodás útján születnek.. Hanem a lecsendesedésből, belülről, a lelkünkből érkeznek.

Összeírtam neked pár kérdést ebben a cikkben, melyek segítenek reggelente jobb kedvre derülni és esetleg új szokásokat kialakítani: A bűvös reggelek, reggeli rendrakás

Sok szeretettel ❤️

Dorka

Pekáry Dorottya

a Csoda Akadémia alapítója

transzformációs life coach

párkapcsolati coach

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük