Ha két ember találkozik és információt cserél, ott energiacsere is történik. A beszélgetés után az ember vagy erősebbnek vagy gyengébbnek fogja magát érezni, mint előtte. Ez attól függően történik, hogy miként ment végbe az eszmecsere.

Minden emberben van manipulációra való hajlam. Ez egy természetes tulajdonság. Mindannyian energiából tápláljuk a boldogságunkat, így ezért úgy irányítjuk a beszélgetést (persze tudat alatt), hogy abból energiát nyerjünk. Tehát mondhatjuk azt, hogy az ember mindig manipulatív álláspontot vesz fel. Ha a mi álláspontunk „győz”, akkor ez egy felemelő érzést vált ki belőlünk. Honnan nyerjük ezt a felemelő energiát? A másik embertől. Ezzel magyarázható az a sok ésszerűtlen konfliktus, ám nemcsak emberek között, de országok és népek között is.

A legtöbb ember a gyermekkori sérülései miatt egy játszmába kényszeríti magát egész életében. Mindenki kialakítja a saját technikáját, tudattalanul. Ettől nem rossz ember valaki. Mindenki egészen természetesen azt teszi, amitől erősnek érzi magát.

Biztos vannak olyan emberek körülötted (családtagok, munkatársak, talán barátok), akiknek a jelenlétében energiát vesztesz. A találkozás után kedvetlenebb vagy. Ők azok, akik úgy élik le életüket, hogy mások energiájából táplálkoznak.

Természetesen a fordítottja is előfordul. Vannak olyan emberek, akik már feldolgozták a gyerekkori sérüléseiket, így nincs szükségük játszmákra. Ők azzal a képességgel is rendelkeznek, hogy fel tudják tölteni magukat, így ők azok, akiknek a jelentlétében te is töltekezel, ahelyett, hogy lemerülnél.

Ők azok egyedül, akik képesek egy egészséges párkapcsolatban létezni. Szeretnél te is ilyen ember lenni? 

Olvasd el a cikkemet a Sértődékenységről! A megsértődés egy nagyon híres emberi játszma. 🙂 Kattints ide az elolvasásához! Most bevallom, miért tudok erről a témáról olyan profin beszélni. 🙂

Az Elvárásokról is olvasd el a cikkemet! Ebben is elmesélek egy személyes történetemet. 🙂 Ide kattintva eléred.

Ajánlom neked a Hogyan emeld magasabb szintre a párkapcsolatodat? könyvemet. Ebben az ingyenes e-bookban 7 lépésben végigvezetlek az úton a lelked magja felé, ahol bizony nincsenek játszmák. Ott bizony egy csoda van, és szeretném, ha te is megtapasztalnád azt a csodát, ami benned van. Kattints ide, és máris kezdd el olvasni!!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük