Fogadd el! Biztos sokat hallottad már ezt a jótanácsot. Csak el kell fogadni az adott helyzetet, s amint elfogadtad, már jön is a változás. Ez vajon miért van így? És hogyan tudnánk elfogadni azt, amivel nem vagyunk elégedettek? Bizonyára ez nagy kihívás.

Onnantól kezdve, hogy elfogadjuk az életünket, a kapcsolatainkat, a munkánkat pont úgy, amilyenek és ahogy vannak, akkor ezzel valóban kinyitjuk a változás kapuját. Figyeljük meg, hogyan is lehetséges ez. Ha megérted a logikáját, akkor sokkal könnyebb lesz gyakorolnod is.

Mit érzel akkor, amikor valamit/valakit nem fogadsz el? Ilyenkor az elfogadás ellentetjét érzed. Ez az elégedetlenség.

Ez bizony egy alacsony rezgésszintű érzés, és mivel mindig hasonló dolgok történnek velünk, mint amilyen a hangulatunk, ezért ebben a negatív állapotban kicsi az esély, hogy új pozitív dolgokat tapasztaljunk. Egyszerű a képlet. A pozitív hangulat pozitív eseményeket vonz és fordítva.

Észrevetted már, hogy amikor mosolyogva ébredsz, mert szép idő van, akkor az egész napod sokkal szebb és a busz is pont jön, dugó sincs, jó dolgok történnek veled? Amikor pedig bal lábbal kelsz fel, akkor az ellenkezője. Magyarul, ha folyamatosan elégedetlenkedünk, akkor távol tartjuk magunktól a vágyainkat. Transzformációs coachingra és az online programjaimra már olyan emberek jönnek hozzám, akik szeretnének változtatni, foglalkoznak magukkal és motiváltak a fejlődésre. Viszont azt látom, hogy az Elfogadás témája az egyik legnagyobb kihívás. Minél több célunk van és minél motiváltabbak vagyunk az életben, annál nagyobb feladat lehet sokszor az Elfogadást gyakorolni. Pedig ahhoz, hogy igazán haladni tudjunk, muszáj ezt fejleszteni. Olyan ez, mintha elengednénk a ragasztót, amivel hozzánk van ragasztva az adott állapot.

Íme a magyarázat:

Tehát, ha változtatni szeretnénk, akkor a figyelmünk azon legyen, AMIVÉ változni szeretnénk. És ne azon, amin változtatni szeretnénk. Tehát ne sanyargassuk magunkat, hogy még mindig nem ott tartunk, hanem a pozitív dolgokra fokuszáljunk. Azzal, hogy elfogadjuk az adott helyzetet és a pozitív jövőre koncentrálunk, pontosan azzal nyílik ki a kapu a vágyunk fele.

Egyszerű példa, hogy tutira egyértelmű legyen. Éppen életmódot váltottál, mert fogyni szeretnél. Az elején mindig könnyebben olvadnak a kilók, egy idő után azonban nehezebben. Ilyenkor szoktuk elkövetni legtöbben azt a hibát, hogy elégedetlenkedünk. Tegyük fel, 2 hete megállt a mérleg, és nem fogysz tovább. Hogy állsz ehhez hozzá?? Két lehetőség van:

 • Azon gondolkodsz, hogy vajon mit csinálhatsz rosszul, frusztrált vagy és ideges, hogy márpedig te mindent megteszel és mégis lelassult a folyamat. Már, amikor belenézel a tükörbe, akkor is a „hurkákra” fókuszálsz. Ez az elégedettlenség állapota. Gondolod, hogy ebben az állapotban a tested engedelmeskedni fog neked? Nem! Csak annál jobban fogod kivánni a csokoládét, minél jobban elégedetlenkedsz.
 • A másik lehetőséged, hogy miután tudatosítottad, hogy megállt a fogyás, ami kis rossz érzés jön, azt nyomban el is engeded, érezd, hogy egy nagy levegővétellel egyszerűen kiszáll belőled. Ezután megkérdezed magadtól: Hány kiló voltam 3 hónapja? És most? És hálát adsz annak az x kilónak, amit lefogytál. Ebben a hálában tartod magad tudatosan. Amikor belenézel a tükörbe, mosolyogj, és lásd, hogy milyen szép karcsú a csípőd és milyen szépek a lábaid. Ne bíráld magad, hanem tényleg lásd magad szépnek! Mert amikor mosolyogsz, akkor szép vagy! Ezzel a pozitív energiával fogod magadhoz vonzani a pozitív változást. A keskeny csípőt és szép lábat. Ilyen gondolkodásmód mellett és ilyen gyönyörű érzésekkel tele nem fogod a hűtőszekrény ajtaját nyitogatni és „vadászni”.

 • Ez csak egy példa volt. Ezt rá lehet húzni az élet minden területére, a párkapcsolatodra, a karriered fejlődésére, a pénzügyi helyzeted javítására és a többi emberi kapcsolatodra is.

  Őszinte leszek, ez még nekem is kihívást jelent. Azt már megtanultam, hogy hogy fogadjam el a testem úgy ahogy van. Mert egyszerűen tényleg működik! Minél jobban elfogadom, annál szebb. Az emberi kapcsolataimban viszont nekem is van még mit fejlődnöm. Viszont korábban, amikor nem úgy kommunikáltam, mint kellett volna mindig sanyargattam magam, hogy na már megint elrontottam, nem úgy viselkedtem, ahogy tökéletes lett volna, és sorolgattam magamban azokat a rossz tulajdonságokat, amiktől szeretnék megválni. Nos megtapasztaltam azóta azt is, hogy sokkal hatékonyabb, ha egyszerűen elengedem, és nem a múltban vagyok és nem azon gondolkozom, hogy hogyan csinálhattam volna jobban vagy hogyan reagálhattam volna jobban az adott konfliktusban. Fölösleges újra lejátszani és rágódni rajta. Ha ilyen gondolataid vannak, akkor inkább meg kell bocsátani magadnak, mert így vagy tökéletes, és ember. És egy mosollyal a pozitív jövőt látni magad előtt és a pozitív énedet.

  Száz százalékban sohasem lesz mindig minden tökéletes, de minél jobban elfogadjuk a helyzetet, bizony annál közelebb lesz a tökéleteshez.

  Tehát a kulcs, hogy azon legyen a figyelmed, amire változtatni szeretnél, a dolog pozitív kimenetelén. Amin a figyelem van, az nő.

  Az Elfogadás gyakorlásával meglátod, hogy a kapcsolataid minősége is javulni fog. Ha még tovább szeretnéd emelni a kapcsolataidat, ha minőségi párkapcsolatban szeretnél élni, akkor töltsd le az ingyenes e-bookomat arról, Hogyan emeld 7 lépésben magasabb szintre a párkapcsolatodat!

  Ha valamit nagyon nem tudsz elfogadni, és kilátástalannak tűnik a helyzet, akkor olvasd el a cikkemet arról, hogy mit is lehet csinálni ilyen kilátástalan helyzetekben. Rosszabb pillanatokra tőlem neked, ez a cikkem kell most neked!

  0 válaszok

  Hagyjon egy választ

  Want to join the discussion?
  Feel free to contribute!

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük