Ebben a világban nagyon kérdéses, hogy mennyire fejezzük ki az érzéseinket. Az is kérdéses, hogy hogy fejezzük ki őket, mert bizony sokunknak nem is megy könnyedén öszintének lennünk minden helyzetben anélkül, hogy megbántanánk a körülöttünk lévő embereket.

Az áhított állapot véleményem szerint az, amikor olyan szintre fejlesztjük az érzelmi intelligenciánkat, hogy minden tekintetben képesek vagyunk hűek lenni önmagunkhoz, tehát nem palástoljuk érzéseinket.

S mindezt úgy, hogy közben megőrizzük a jó kapcsolatainkat, tehát nem rúgnak ki a munkahelyünkről, nem veszünk össze a kollégáinkkal, és otthon is és a barátainkkal is harmonikus marad a kapcsolatunk.

Lehetséges ez?

Erre törekedjünk. Hogyan? Biztos néha úgy érzed, hogy azért esik nehezedre őszintén kimutatni az érzéseidet egy adott helyzetben, mert te magad is össze vagy zavarodva. Tehát nem vagy tisztában az érzéseiddel. S kérdem én, hogyan mutathatnánk ki őszintén az érzéseinket, ha mi magunk sem vagyunk nekik tudatában? 

Tehát a mindenkori első lépés az, hogy magunkba nézünk, és megpróbálunk a zavarban rendet rakni. Ez telhet 5 percbe is vagy több hónapba is. Az online programjaimban alkalmazott transzformációs coachinggal az a célom, hogy ezt az időt lerövidítsük, tehát együtt szépen rendet rakunk. Illetve te rendet raksz – mert ez a te utad – az én segítségemmel. Miután rend van benned, és egészen pontosan tudod, hogy mit érzel. (pl. Jólesne, ha a párod többet segítene a bevásarlásban? Ha társaságban másképp viselkedne veled? Vagy a kollégáid és főnökeid felé tisztázódtak az érzéseid?) Már ennél a pontnál megkönnyebbülést fogsz érezni. Legalább te tudod. S innentől kezdve bármi legyen is az érzésed, aminek most már tudatában vagy, az a fontos, hogy tudj vele mit kezdeni.

A következő cikkemben összegyűjtöttem neked 3 titkot arról, hogy miután rendet raktál magadban és tisztában vagy azzal, pontosan mit érzel, mit is lehet ezután cselekedni.. vagy nem cselekedni. Ide kattintva nézd meg a következő cikkem, ami erről szól!!

Az könyvem elolvasása által közelebb fogsz kerülni a saját érzelmeidhez. Közelebb kerülsz a saját lelkedhez, így legalább már magad számára kristálytiszta lesz a kép, hogy mit is érzel valójában. Töltsd le az ingyenes e-bookomat arról, Hogyan emeld 7 lépésben magasabb szintre a párkapcsolatodat!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük