Milyen ajándék van a problémádba becsomagolva?

A kudarcaink segítik a beteljesülésünkhöz vezető utunkat és építőek is lehetnek, ha észrevesszük, hogy tudatosságunk mely hiányosságára mutatnak rá.

Fogd fel minden problémádat úgy, hogy lehetőséget adott neked az emelkedésre!!

Mik körül forognak a gondolataid? Ha a próblémáinknak a kellőnél több figyelmet szentelünk, akkor az egónk átvette az uralmat, így céljaink sem a mi valódi céljaink, hanem  egocentrikus célok lesznek.

Valójában minden probléma, nehézség, krízishelyzet és betegség az élet ajándéka. Ezek mind figyelmeztetések, melyek rámutatnak arra, hogy miben tudnánk még fejlődni. Tehát a probléma maga az ajándék csomagolása. Figyelmes megvizsgálással kicsomagolhatjuk a benne lévő ajándékot, a tanítást, a megvilágosodást.

Azzal is bizonyíthatjuk, hogy a probléma nem ellenünk van, hanem értünk, hogyha ellenünk lenne, akkor„contra-bléma” lenne a neve. Viszont a „pro-bléma” értünk van.

Ha odafigyelünk és mindig megvizsgáljuk nehézségeink, élethelyzeteink és betegségeink üzenetét, akkor észrevesszük, hogy az élet mindig megmondja nekünk, hogy mit vár tőlünk. Ezért olyan fontos, hogy tudatosítsuk és megnevezzük a problémáinkat. Ha besöpörjük őket a szőnyeg alá, akkor azzal az üzenet is megy a szőnyeg alá. Például, ha nem vizsgáljuk meg a betegségünk üzenetét, hanem rohanunk a gyógyszertárba és azzal eltakarjuk a tüneteket, akkor azzal bedugjuk a fejünket a homokba. Ekkor az élet tovább fog üzenni. Egyre erőteljesebb üzeneteket küld.

Érthető tehát, ha azt mondom, hogy változtassuk meg a problémához való viszonyulásunkat. Hálával kellene hozzájuk állnunk. Hálával, hogy tanulhatunk belőlük. Tudni kell, hogy mindig csak olyan nehézségű problémákat küldenek nekünk, amelyeket képesek vagyunk megoldani. Tehát biztos lehetsz benne, hogy meg tudod oldani őket. 🙂

Az igazi probléma nem az üzenetben rejlik, hanem akkor keletkezik, hogyha sokáig halogatjuk a megoldást.

Hogyan kezeljük tehát problémáinkat?

 • Először is elutasítás helyett fogadjuk el.
 • Tekintsük őket életünk fontos részeként.
 • Ne állj ellen nekik, hanem fejtsd meg üzeneteit.
 • Tudatosítsd, hogy minden probléma egy lehetőséget rejt magában.
 • Kerülj nyugodt állapotba, és onnan nézz szembe a helyzettel.
 • Ahelyett, hogy akadályokat látnál bennük, keresd bennük a kihívásokat.
 • A „Meg tudnám-e oldani” kérdés helyett a „Hogyan tudnám megoldani?” kérdést tedd fel

Tehát ha te is szeretnéd, akkor minden körülmény a segítségedre lehet. Lehet, hogy sokszor hallottunk már valamit, de ha századszorra is meghalljuk és máshogy állunk hozzá, egészen más értelmet nyer.

Tehát tedd fel magadnak a következő kérdéseket:

 • Miért kaptam ezt a helyzetet, amelyben most vagyok?
 • Egy Istennő hogyan kezelné ezt a feladatot?
 • Hogyan tud jobb emberré tenni engem ez a helyzet?
 • Mit kell tennem életem különböző területein azért, hogy ne kapjak többé hasonló üzeneteket?

Gyere a Transzformáld Át Önmagad és Ezáltal a Kapcsolatodat is! élő online coaching programra! Ígérem, sorsfordító lesz!!!! A program során közelebb kerülsz a lelked magjához, mint valaha voltál, és quantum ugrásra készülj a női minőséged megélésében! Gyere és legyél te is Nagybetűs Nő!!! Ide kattintva nézd meg ezt a programot.

Sok szeretettel,

Dorka

Pekáry Dorottya

a Csoda Akadémia alapítója

transzformációs life coach

párkapcsolati coach

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük