Rengeteg kérdést szoktam kapni azzal kapcsolatban, hogy mit érdemes csinálni akkor, ha nem tudunk kijönni a rossz hangulatból, mihez kell ilyenkor nyúlnunk. Ezért összegyűjtöttem nagyon sok érdekes és hasznos gondolatot  erről a kérdésről. Ezt a cikket mindig előveheted majd, amikor rossz passzban vagy. Instant segíteni fog. 

Te mikre vársz, hogy boldogabb legyél?

Minden pillanatban lehetőségünk van boldognak lenni. Vannak mindig szuper időszakok, amikor minden klappol, ilyenkor könnyedek vagyunk, és magas az energiaszintünk, pedig nem is teszünk érte semmit. Viszont az élet ugye egy hullámvasút, ezek a szuper időszakok jönnek, és el is múlnak kinek rövidebb, kinek hosszabb idő után. Mi követi ezeket az időszakokat? Mélypontok, amikor nem jön magától a boldogság. Ilyenkor várunk valamire vagy valakire, hogy újra boldogok legyünk. Várunk egy új szerelemre, vagy várjuk a párunktól, hogy máshogy viselkedjen, vagy egy új munkahelyre várunk vagy magasabb fizetésre. És a többi. Te mikre vársz, hogy boldogabb legyél? 

Régen nekem is hullámvasút volt az életem. Sőt, még néha a szuper időszakokban és képes voltam rossz kedvű lenni. Amikor tényleg minden a helyén van, nekem mégis rossz a kedvem. Az volt a vágyam mindig, hogy stabilizálni tudjam a boldogságom. Tehát, hogy akkor is, amikor „problémák” vannak, akkor is stabil és erős maradjak, akkor is jókedvűen ébredjek. Sokat dolgoztam ezen, mire elértem.

Nyilván vannak tragédiák, nem úgy értem, hogy nem megyünk át egy gyászfolyamaton, és nem dolgozzuk azt fel. Én a mindennapi boldogságról beszélek most, ahol „csak problémák” vannak. Miért tettem a probléma szót már másodszor is idézőjelbe? Mert ezekre a problémákra lehet problémaként vagy megoldandó, kihívást jelentő feladatként tekinteni. Attól függ, honnan nézzük a világot. 

Két lehetőség van: 

  1. Agyalunk a helyzeten és sajnáltatjuk magunkat, hogy már megint velünk történik ez, hogy mi lett volna ha, mit rontottam el.. Egyszerűen hagyjuk, hogy az agyunk átvegye az irányítást és pörögjön. És a végén már majdnem felrobban benne a sok gondolat.
  2. Vagy átvesszük az irányítást tudatunk felett. És képesek vagyunk élvezni a mindennapjainkat tisztán látva azt, hogy van itt egy megoldandó feladat. 

Lehet, hogy nehéznek tűnik ez és már biztos sok helyről hallottál arról, hogy így kell élni. Nade a megvalósítás annál sokkal nehezebb. Amikor jönnek a gondolatok a problémafelhő közepében, akkor ki az, aki józan és pozitív tud maradni? Én abban szeretnélek segíteni, hogy ezt igenis sikerüljön megvalósítanod, és megerősödj.

Tehát vegyük át, mi a teendő amikor problémás az életünk, viszont mi mégis boldogok szeretnénk lenni? 

Mindig akkor szoktunk agyalni, amikor egy nehezebb időszakban találjuk magunkat. Az agyalás azonban lecsökkenti az energiaszintünket. Ebben az alacsony energiaszintű állapotban beszűkül a tudatunk és még nagyobbnak látjuk a problémát, viszont mást körülötte pedig nem veszünk észre. Ide megint jó az elemlámpás hasonlat.

Olyan ez, amikor a szobádban sötét van, és az elemlámpáddal rávilágítasz a foltra a kanapén. Semmi nem látszik a szobából, csak az a piszokfolt a bútorodon. Mi történik, ha felkapcsolod a villanyt? Hoppá, de szép ez a szoba! Nézz körül! Mi minden van benne? Van szép szőnyeg? Fotelek? Asztal? Függöny? Képek a falon? Rend van vagy rendetlenség van? Van egy háziállatod is esetleg a szobában? Vagy növények? Mi van még ott? Nos, így, hogy látod szépen a szobát felkapcsolt villannyal, így mekkorának tűnik az a folt a kanapén? 
Ugyanígy a tudatunkkal. Amikor jön az agyalás a problémán, és lecsökken az energiaszintünk, akkor kell felkapcsolni a villanyt! 

Tehát hogy kell felkapcsolnunk a villanyt az agyunkban? 

  1. Döntsd el, hogy a boldogságot választod és nem az agyalást. Hogy te akkor is boldog leszel, ha most itt van ez a megoldandó feladat. Tudatosítsd magadban, hogy a boldogság benned van. Tőled függ. Senki és semmilyen szituáció sem érdemli meg, hogy lehúzzon téged. Tedd föl magadban a kérdést: Szeretnék beszűkülni és ezzel legyengülni vagy boldog vagyok?
  2. Ha eldöntötted, hogy boldog vagy, akkor vegyél két nagy levegőt, érkezz vissza a testedbe az agyadból, és nézz körül. Kezdj el hálát adni. Adj hálát az összes jó dologért az életedben, és érezd is át. Először nehéz lesz, de ha sikerül legalább 5 dolgot összegyűjtened, akkor azzal meg is találtad a villanykapcsolót. Itt ne állj meg! Sorold tovább, hogy miért vagy hálás és érezd is át! Hogy érzed magad? 
  3. Ezzel most megemeltük az energiaszintünket, kitágítottuk a tudatunkat, és most az a feladat, hogy ezt a szintet megtartsuk. Bizony, ez egy tréning, mert az agyacska jönne mindig és lekapcsolná a villanyt. De te szépen még a függönyt is húzd el a szobádban, és élj ebben a világosságban, szépségben!
  4. Legyél hű az elhatározásodhoz. Ne felejtsd el soha, hogy döntöttél, és mindig térj vissza erre a magas energiaszintre. 

A könyvemből megtudod, hogyan érd el a Belső Béke Állapotát. 7 lépésben végigvezetlek a lelkedben lévő békesség felé. Hidd el, hogy amit legbelül találsz, az egy csoda! De odáig el kell jutni úgy, hogy elcsendesítjuk az egónket (ami valjuk be, nem könnyű!! Töltsd le a könyvem INGYEN és máris kezdd el ezt a gyönyörű belső utazást!

Gyakorold rendszeresen a Hála Érzését! Itt egy útmutató ahhoz, hogyan. 🙂

Kezdd már a reggeledet azzal, hogy kitisztítod a fejed a káros gondolatokról. Készítettem egy pontos útmutatót ahhoz, hogyan teheted ezt meg. 🙂 Ide kattintva olvasd el!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük