Le is lövöm rögtön a poént: A rosszkedv ellenszere a célok.

Érezted már te is úgy, hogy motiválatlanul, kedvtelenül ébredtél reggelente? Vagy éppen ezt tapasztalod most? Ez egy egészen normális jelenség, és összetett oka lehet. Lehet, hogy amiben eddig kihívást és izgalmat találtál az életedben vagy karrieredben, mára rutinná vált. Már nem kihívás, nem izgalom, csak rutintevékenység. Ez az élet körforgása, a ciklusosság törvénye. Ha nehezen kelsz fel reggelente, akkor íme a recept, hogy visszanyerd a jókedvedet és motivációdat, hogy vidáman kezd a napod.

Először is tegyél fel magadnak egy kérdést. Kérlek, csendesedj el egy pillanatra és légy egészen őszinte magadhoz. Íme a kérdés: Miért dolgozol ott, ahol dolgozol? Csak a pénz miatt? Vagy karriert látsz benne?

Az, hogy mennyire fontos az, hogy jó célokat határozzunk meg magunknak, nem kérdéses. Biztos neked is volt olyan időszakod, amikor nagyon motivált voltál és küzdöttél valamiért.  Akár egy nyelvvizsgára, akár egy prezentációra, valamire ami igazán motivált, és már láttad előre, hogy jól fog sikerülni és élvezted a felkészülést. Biztos volt már ilyen az életedben. Most ebből az emlékből meríts erőt! Ugyanis az lenne az ideális állapot, ha majdnem minden napunk így indulna. Megint -mint sok más cikkemben is- ugyan annál a témánál vagyunk: Ha az utadon vagy, és nem egy mellékutcán, akkor így indul a napod. Ha viszont rosszkedvűen ébredsz, akkor ideje elővenned az iránytűdet, ami rávezet a helyes útra.JBár ilyen egyszerű lenne!

Tehát hogy indultak azok a napjaid, amikor tele voltál motivációval?

Vannak azok az emberek, akik cél nélkül ülnek a TV előtt vagy számítógép előtt, esetleg sokat buliznak, nekik milyen a hangulatuk? Kell a kikapcsolódás és a szórakozás is, de ha az uralja nagy százalékban az életed, akkor mindig rosszkedvű és elégedetlen fogsz maradni. Még ha elmész minden nap munkába és hasznosan töltöd az idődet, tehát pénzkereséssel, az még nem azt jelenti, hogy jófelé tartasz. Ha nincs ennek célja, ha nem az utadon visz előre a kívánt cél felé, akkor mégis hogy várhatjuk, hogy motiváltan keljünk?

Ezért én a célokat úgy definiálnám röviden és tömören, hogy a „rosszkedv elleni varázsszer”. Ha céljaid vannak, az egyszerűen összeszedettebbé tesz és még ennél is több, összefogja az életed. A hasznos tevékenységek örömmel fognak eltölteni. Szívesen fogsz amellett dönteni, hogy szombat reggel korán felkelj, mint egy átmulatott éjszaka és másnapi semmittevés mellett. Persze annak is megvan a maga ideje, és az is kell néha, de ha minden hétvégéd a semmittevésről szól, akkor a hétköznapokon csak búskomor leszel.

Ahogy építed a jövődet egy terv szerint, úgy lesz több és több önbizalmad. Mindezek mellett képezd magad és tanulj folyamatosan! Amikor előre haladsz, akkor minden sokkal jobban rendben van az életedben.

Ahhoz, hogy meg tudj határozni magadnak önazonos célokat, először rendet kell raknod a lelkedben. Ehhez segítségként ajánlom neked az ingyenesen letölthető E-bookomat.

Itt van neked egy másik olvasmányom arról, hogy nehezebb napokra, amikor nagyon el vagy keseredve, hogyan érdemes kihúznod magad abból a hangulatból és tisztán látni a helyzetet. Kattints ide az elolvasásához!

Itt egy másik cikkem arról, hogy mit érdemes reggel csinálnod ahhoz, hogy magasabb frekvenciaszinten tudd megélni a napodat/napjaidat. Kattints ide az elolvasásához!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük