Miért érdemes időt és energiát szánni a megfelelő kommunikációra?

Néha meséket is szoktam írni, ma előhúzok nektek egyet:  

Alex bácsi egyik éjjel azt álmodta, hogy az összes haja kihullott. Nagyon megijedt, hogy mit jelenthet ez az álom. El is ment egy szakértőhöz, egy álomterapeutához, és elmesélte neki az álmát. Azt mondta, hogy ez az álom azt jelenti, hogy egyszer meg fog halni a felesége, előbb mint ő maga. Alex bácsi nagyon szomorú lett, nem akarta ezt elhinni, be is perelte ezt a szakértőt, mivel ilyen rossz hírrel szolgált. Majd el is felejtette a történteket, élte tovább az életét. Egy héttel később megint ugyanezt álmodta. Megint elment egy amolyan álomjóshoz, akit megkért, hogy értelmezze az álmát, majd jósoljon belőle. Na ez az álomjós azt mondta, hogy gratulálok uram, önnek nagyon hosszú élete lesz!! Szép hosszú életutat látok itt! Még a feleségét is túl fogja élni!! Gratulálok!! Alex bácsi boldogan és elégedetten távozott.

Mit mondott a szakértő és mit mondott a jós?Ugyanazt közölték mindketten, de máshogy. Nem mindegy, hogyan mondjuk el a tényeket, egészen más reakciókat váltanak ki.


Szánj időt és energiát a megfelelő kommunikációra!

Nagyon fontos időt és energiát szánnunk arra, hogy megfelelőképpen kommunikáljuk a tapasztalatainkat, a vágyainkat és az érzéseinket. Nem mindegy, hogy milyen szavakat használunk. Sokkal egyszerűbb gondolkodás nélkül a másikra zúdítani érzelmeinket és problémáinkat. Ám, ha előtte egyedül leülünk és átgondoljuk, mit is érzünk valójában és ezt milyen szavakkal és milyen hanglejtéssel szeretnénk kommunikálni, akkor ez a kis idő – és energiabefektetés meg fog térülni. Figyelj arra, hogy ne legyen benned indulat, hanem szeretettel beszélj. Megfigyelheted, hogy a beszélgetőtársad reakciója egészen más lesz. Lehet, hogy jobban megérti, amit mondani szeretnél? Persze, nem könnyű így kommunikálni, viszont ha gyakorlod, idővel egyre ügyesebb leszel benne. Érdemes le is írni, amit mondani szeretnél és begyakorolni. Persze csak akkor, ha fontos neked ez a kapcsolat.Nem mindegy, hogyan kérjük meg a családtagunkat, hogy vigye le a szemetet. Lehet azt úgy is kérni, hogy cselédnek érezze magát a másik és kényszerből vigye le, de úgy is meg lehet őt kérni, hogy örüljön, hogy segíthet neked valamiben. Ha agresszívan, elváróan, esetleg elégedetlenkedve kérjük meg, akkor nem szívesen fog a kérésnek eleget tenni. Viszont, ha elvárások nélkül kedvesen, esetleg egy puszival megfűszerezve kéred meg, akkor hősnek érezheti magát, amiért segíthet neked. 

Erre szokták nekem azt mondani a nők, hogy ez természetes lenne, hogy ilyen apróságot magától megtesz. Akinek ez valóban természetes, azt nagyon értékeljük és köszönjük meg neki minden alkalommal, viszont akinek nem az, abba fektessünk energiát, hogy szépen megkérjük őt elvárások nélkül. Miért is? Nem lenne nekünk is jobb, ha egészséges kapcsolatokkal vennénk körbe magunkat? Nem lenne úgy teljesebb az életünk? Viszont ezért nekünk is bele kell raknunk az időnket és energiánkat, magától nem fog működni.

Ne agresszívan próbáljuk a másikra ráerőltetni az akaratunkat, hanem szeretettel úgy, hogy közben megadjuk a szabadságot a másik embernek. Mindenkinek szabadságra, szeretetre és elfogadásra van szüksége.

A Sárkányból Tündérke online transzformációs coaching programomnak az a célja, hogy megtanuld növelni a női minőségedet. Hogy megtanulj igazán NŐ lenni. Aki boldog, aki könnyedén teljesíti a feladatait, aki csodálatos női energiával rendelkezik és azt használni is tudja. Gyere, és dolgozzunk együtt a te Nagybetűs Női mivoltodértt!! (Pár napig még nyitva áll ez a szuperkedvezményes jelentkezés)